Ons team

Over ons

Psychologenpraktijk Op 't Veld bestaat al sinds februari 1988, toen Frank Op 't Veld in het Tuigleerstraatje in Cuijk een solo-praktijk begon. Hij was net enige jaren afgestudeerd als psycholoog en wilde aan het werk. Idealistische psychologen hadden al eerder een praktijkvorm bedacht, die zo dicht mogelijk bij de cliënten stond en goede, kortdurende hulp kon bieden. Ze noemden dat eerstelijns psychologie.

Op deze manier begon ook Op 't Veld met werken. Na enige jaren verhuisde de praktijk naar de Grotestraat in Cuijk, alwaar de aantallen cliënten steeds toenamen. Er kwam ruimte voor collega's in de praktijk, waardoor de praktijk langzaam groeide naar een groepspraktijk. In 1998 kwam ook Esther Op 't Veld-van Hout, Franks partner, in de praktijk en ontwikkelde gaandeweg een kinderafdeling op de praktijk. Ook deze afdeling groeide als kool.
 
In 1999 betrokken we ons huidige pand aan de Korte Molenstraat in Cuijk. Ons team bestaat inmiddels uit vijf psychologen en twee secretaresses. Daarnaast werken er ook twee praktijkondersteuners GGZ  bij huisartsen die nauw met ons samenwerken.
 
Belangrijk is dat ondanks alle veranderingen en schaalvergroting we nog steeds, na al die jaren, werken vanuit de visie dat we zo snel mogelijk hulp willen bieden en zo dicht mogelijk bij de cliënt in de buurt willen zijn.