Over ons

Psychologenpraktijk Op 't Veld bestaat al sinds februari 1988, toen Frank Op 't Veld in het Tuigleerstraatje in Cuijk een solo-praktijk begon. Hij was net een jaar afgestudeerd als psycholoog en wilde aan het werk. Idealistische psychologen hadden al eerder een praktijkvorm bedacht, die zo dicht mogelijk bij de cliënten stond en goede, kortdurende hulp kon bieden. Ze noemden dat eerstelijns psychologie.
 
Op deze manier begon ook Op 't Veld met werken. Na enige jaren verhuisde de praktijk naar de Grotestraat in Cuijk, alwaar de aantallen cliënten steeds toenamen. Er kwam ruimte voor collega's in de praktijk, waardoor de praktijk langzaam groeide naar een groepspraktijk. In 1998 kwam ook Esther Op 't Veld-van Hout, Franks partner, in de praktijk en ontwikkelde gaandeweg een kinderafdeling voor psychologische hulp. Ook deze afdeling groeide als kool.
 
In 1999 betrokken we ons huidige pand aan de Korte Molenstraat in Cuijk. Ons team bestaat inmiddels uit zes psychologen en twee secretaresses. Daarnaast zijn we ook praktijkondersteuners GGZ aan huisartsen gaan leveren.
 
Belangrijk is dat ondanks alle veranderingen en schaalvergroting we nog steeds, na al die jaren, werken vanuit de visie dat we zo kortdurend en zo dicht mogelijk bij de cliënt willen zijn.