psycholoog cuijk

Relaties

In Nederland loopt één op de drie huwelijken uit op een scheiding. Dit is welbeschouwd een dramatisch cijfer, zeker als we weten dat bij een scheiding niet alleen beide partners, maar vaak ook hun kinderen betrokken zijn. Jarenlange ruzies en conflicten gaan hier vaak aan vooraf, vaak zonder dat er iets wordt gedaan aan de problemen.

Toch is het mogelijk om hier met behulp van een ervaren relatietherapeut beter uit te komen. In een relatiebehandeling heb je samen met je partner en een therapeut een aantal gesprekken, waarin de problematiek binnen de relatie wordt aangepakt. 

Als je al langere tijd het gevoel hebt moeilijk contact te kunnen krijgen met je partner en er terugkerende ruzies zijn die steeds op niets uitlopen, is het misschien een goed idee om eens een ervaren behandelaar in jullie gesprek te betrekken. Er is al vaker geopperd dat een jaarlijkse relatie- ‘APK’ bij een relatietherapeut voor ieder stel goed zou kunnen zijn. Feit is dat veel problemen in relaties voorkomen kunnen worden door betere communicatievaardigheden, meer intimiteit, beter wederzijds begrip, en de vaardigheid om elkaar een veilig gevoel te geven. In een behandeling kun je dit beiden leren. 

De relatiebehandelingen in onze praktijk worden vooral door Frank Op 't Veld gegeven. Hij is Basis EFT Registertherapeut (Emotionally Focused Couple Therapy) en lid van de Stichting EFT Nederland en de internationale vereniging ICEFT (International Centre for Excellence in Emotionally Focused Therapy). Meer informatie over EFT vind je hier:

eft Nederland