psycholoog cuijk

Tarieven en vergoedingen

Volwassenen verzekerde zorg
Wij hebben voor 2020 geen contract afgesloten met de volgende verzekeraars: VGZ (inclusief de labels Bewuzt,  IZA, IZZ, Univé, Zekur, UMC, United Consumers/VGZ) en Caresq (inclusief de labels IptiQ, Promovendum, National Academic, Besured). Welk deel VGZ of Caresq vergoedt verschilt per polis (meestal is dat ongeveer 60 tot 80 % van de kosten als je een natura verzekering hebt). Als je een restitutie-polis hebt, krijg je de volledige kosten vergoed. Hou er wel rekening mee dat de verzekeraar het eigen risico (€ 385,-) ook nog inhoudt. We raden je dringend aan om vóór je je bij ons meldt bij je verzekeraar te informeren over de hoogte van de vergoeding. Dan weet je tenminste waar je financieel aan toe bent en voorkom je na afloop van de gesprekken een financiële kater.
 
Met alle andere verzekeraars hebben we wel een contract gesloten. Dit betekent dat de behandeling na aftrek van het eigen risico volledig wordt vergoed.
 
Om in aanmerking te komen voor vergoeding heb je een verwijzing van je huisarts nodig.
 
Onder andere op basis van ernst en aard van je klachten delen wij je in bij een door de overheid vastgesteld traject: Kort, Middel of Intensief. Soms blijkt dat jouw hulpvraag niet past binnen de verzekerde zorg. Lees hier meer.
 
Als je een gemaakte afspraak niet op tijd afzegt (24 uur van tevoren) wordt € 75 bij jou zelf in rekening gebracht. Let op: de verzekeraar vergoedt dit dan niet! Dit geldt in alle gevallen, dus ook als je onverhoopt ziek mocht worden. Van onze kant doen wij er alles aan om te zorgen dat je je afspraak niet vergeet. We sturen je 48 uur voor je afspraak een SMS op jouw bij ons bekende mobiele nummer met een herinnering.
 
Als we bij jou zelf declareren (in geval van geen contract) wil je natuurlijk weten welke bedragen worden gedeclareerd.  Dit zijn de tarieven in 2020:

  • 18005 Onvolledig behandeltraject € 219,78
  • 18001 BK GB GGZ kort € 503,47
  • 18002 BM GB GGZ middel € 853,38
  • 18003 BI GB GGZ intensief € 1383,65

Volwassenen onverzekerde zorg
Niet alle problemen komen voor vergoeding in aanmerking. Zo zijn aanpassingsstoornissen en werkproblemen uitgesloten van vergoeding. De cliënt zal de behandeling hiervoor zelf moeten betalen, of eventueel uit een aanvullende verzekering. Helaas is ook relatietherapie uitgesloten van vergoeding door de verzekeraars en moet je dus de kosten hiervan zelf dragen.
 
Het tarief dat we in dergelijke situaties in rekening brengen is in 2020 €110,27.

Jeugdzorg tot 18 jaar
Wij hebben contractafspraken met alle gemeenten in het Land van Cuijk voor het leveren van basis GGZ voor kinderen en jeugd tot 18 jaar. Om voor deze vergoeding in aanmerking te komen heb je wel een verwijzing van je huisarts of van het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) nodig.